Skoterlösa, Nimbys värld!

Tänkte börja med att skriva att blogglivet har väl legat lite på latsidan nu någon dag men att jag tänkte i alla fall uppdatera helgen en aning!

Igår drog jag och Eric in till stan där det shoppades en textilpenna, nya byxor, en ryggsäck åt Eric på dagis och eltandborstar till mig och Daniel, eftersom Dannes tandläkare rekommendera det så blev det inköp i alla fall, dock inte gratis men provat har vi gjort och man känner sig mycket fräschare i munnen. Hitta även dom på rea så det blev ändå inte värst dyrt, kunde ha blivit dyrare om vi säger så.

Åt middag hos svärmor och svärfar, tack så mycket för den goda maten!

Nimbys stod på schemat idag! Blev dock lite stressigt för det kom en kille och köpte skotern idag klockan nio på morgonen och vi skulle vara där klockan tio, men vi kom oss i väg till nimbys i alla fall och träffa goda vänner med deras goa kids! Tack för en trevlig dag alla!

Så skoterlösa är vi nu men blir väl en skoter här framöver i alla fall!

Varit och storhandlat, behöver jag ens kommentera hur dyrt det är, man handlar och handlar men ändå tycker jag att man inte får så mycket mat för det, men bara handla vidare för mat behöver man.

Imorgon väntar första inskolningsdagen på dagiset! Spännande!

Tjing

Middag med tjejer och barn!

Kallt som fan idag! Jag och kyla är inte ett med varandra, det är då ett som är säkert! En innedag hela morgonen och fram till mitt på dagen så skjutsa Daniel mig till Linda där vi och några till skulle hooka upp för lite middag med barn!
Mycket trevligt och roligt då barnen får leka med varandra, Eric han är mest glad och finner sig i det mesta måste jag då själv säga, men ett par nej återkom under kvällens gång! Daniel kom och hämta oss och Eric var så grymt trött så han somna då direkt då vi kom hem i stort sett!

Annars är det gode lungt, är gode trött just nu så kvällen blir att ligga på skönsoffan och bara få vara!

Tjing!


Snö, snöskottning och en stor eloge!

Som alla andra så skriver man ett inlägg om all denna snö och snöskottning! Då jag vakna på morgonen så insåg jag att det inte var skottat och fick ploga mig fram till tvättstugan. Dock ska alla som plogar ha en STOR ELOGE för det arbete dom gör! Tack vare dom så har vi skottade vägar och man behöver inte plumsa i snön för evigt under vintern!

Börja skottningen här på framsidan men sluta med att Daniel gick ut och gjorde det sista, nu har vi bara balkongen däruppe men det tar jag kanske i helgen eller något, hoppas på lite varmare väder!

Annars har jag fyllt i lite papper till dagis, viktiga telefonnummer och sådant! Hunnit plocka ihop här hemma och jag och Eric har lekt på i vanlig ordning. Vi ville inte vistas utanför dörren idag så därför blev det en innedag med bus och lek.

Syster har hunnit förbi en sväng innan dom drar till stockholm i helgen, ha så trevligt! Även bror och hans tjej dök upp och lämna dom stora korgarna som dom lånat under flytten!

Tjing!


Beställt namnlappar, objektiv

Känner mig grymt lat idag! Sitter här och får inget gjort fastän jag känner att jag borde göra en massa saker och städa lägenheten också men kanske får upp ett il idag eller ikväll vilket det brukar bli! Konstig som jag är så går det bättre att städa på kvällarna, det är som att jag har mer energi men nu snackar vi inte om varje kväll men vissa kvällar i alla fall.

Sitter och trånar efter ett nytt objektiv till våran kamera men elgiganten har det inte hemma och inte internetvaruhuset heller så jag får sätta mig och kolla runt lite om det går att beställa. Det är Louise som har inspirerat mig så!

Beställt namnlappar idag, ja jag vet överkurs förmodligen då man kan använda en textilpenna att märka kläderna med men dom var påstrykbara och hade 10 års garanti så jag måste kolla om dom fungerar.

Annars är jag sugen på att göra nå god mat i helgen, får se om man kanske styr upp inbakad fläskfilé som jag verkligen älskar! Det är så grymt gott!

Kanske fått sålt skotern dessutom, en kille ska komma och se på den till helgen! Så vi blir nog skoterlösa nu ett tag men det känns som att det kommer vara full rulle med huset ändå!

Tjing


Förmiddagsbesök, föräldramöte!

Ett knä som inte alls vill samarbeta, japp jag vet klagomuren är igång igen! Gode less ändå!

Fick förmiddagsbesök av Anna som kom med gofrukost, tack för idag! Mycket uppskattat och framförallt mycket trevligt! Det får vi ta och göra om helt enkelt!

Gått till dollar och barnens hus idag och fynda lite smått och gott på dollar, behövliga saker i alla fall! For även förbi kupan men hitta inte alls något där, brukar dock dyka upp nytt hela tiden så jag får fara dit någon mer dag.

Ikväll blir det föräldramöte på dagiset som Eric ska börja på, vuxenlivet kan man väl säga! Men det ska bli spännande och se nu när dom har byggt ut det och Daniel får även se hur det ser ut, jag har jobbat där en gång i tiden så jag vet i stort sett hur det ser ut.

Tjing!


Klagomuren

Idag är en sån här dag jag bara känner för att klaga!

Började morgonen med huvudvärk, tack vare min sambo fick jag ligga kvar och han och Eric steg upp! Efter många om och men slet jag mig upp och gick till tvättstugan för att tvätta. Huvudvärken blev bättre under dagen, tack och lov!

Ett knä som gör ont, förmodligen vridit det i någon galen ställning så nu gör det ont så fort jag vrider det en aning eller om jag stödjer på det! Nu får det ge med sig helt enkelt, gode less!

Och sist men inte minst, sitter här invirad i en filt på kvällen, alltid lika frusen! Varje kväll så fryser jag, det spelar ingen större roll, så en filt eller två måste existera i detta hem. Tro inte att det är någon tunnfilt som finns hos oss, ne varma och sköna och tjocka ena, annars skulle jag nog förmodligen inte överleva!

Men annars har väl dagen varit till belåtenhet, jag och Eric gick ut på eftermiddagen och åkte pulka och han promenerade runt här på området. Fick även äta hos mamma och pappa då Daniel jobbar eftermiddag, perfa!

Slut för idag!


Bilder








Pottan = pulkåkning och korvgrillning!

Pulkåkning, eldning, grillning av korv och i vänners sällskap har dagen bestått av, mycket trevligt! Daniel åkte pulka med Eric och han var bara glad och skrattade!

Vi tog oss ut till pottan och var ensamma där till en början men det droppa in lite folk efter en stund men hade faktiskt väntat mig mer trots att solen inte var framme men skönt att slippa trängas så att säga!
Daniel körde skoter dit och vi tog bilen, så han fick sig en liten skotertur i alla fall!

Hunnit förbi svärmor och svärfar en sväng och även syster har hunnit vara förbi och träffat Eric, annars har vi inte gjort alltför mycket här hemma. Plockat upp tvätten och gjort mat är väl det vi har hunnit med!

Nu ska vi se fortsättningen av Johan Falk!

Tjing

Golden och revyn, kan det bli bättre?

Vi tillbringade kvällen igår med att gå ut och äta på golden dragon, mycket gott var det! Sen bar det av till Pite-revyn. Den var riktigt bra och grymt sevärd, Daniel har aldrig förr varit och sett det så då passa jag på i julklapp att köpa ett presentkort och gå och se det, och förhoppningsvis så kanske man fortsätter att se det nästa år och så vidare.

Lilleman fick sova hos farmor och farfar, det hade bara gott bra där också! Sovit hela natten, så det är skönt!
Men en trött liten kille fick vi med oss hem då vi var och hämta han idag, så nu ligger han och sover även Daniel ligger på soffan och tar sig en powernap!

Annars har vi en surrhumla nuförtiden och man hör bara mer och mer ord komma fram från han, ord som hej, hejdå, banan, klocka, mamma, pappa, men, glass, jag har säkert glömt något ord men framåt går det!

Nu kilar jag!

Tjing


Söt Eric!






Ritat kök som förhoppningsvis nu snart är klart!

Glömde totalt bort att uppdatera bloggen igår men i alla fall så är det full rulle hela dagarna. Igår hann vi ut en sväng och åka lite pulka och vandra i skorna i snön! Skönt med lite luft, och för den delen så har lilleman sovit som gud i natt, vi vakna av att mamma ringde och väckte oss i morse klockan kvart över nio!

Nu är ritningen av köket i stort sett klart, vi var förbi hos svärmor och svärfar igår och kollade lite justeringar och hur det kommer att se ut och mäta så det stämmer bra, nu innan vi drar upp till ikea så ska vi kontrollmäta allt så det stämmer! Vi längtar givetvis som ni säkert förstår!

Tror vi har mycket ideér och förhoppningsvis så blir allt bra i slutändan, jag är tyvärr inte en sån som riktigt kan föreställa mig hur allt kommer att se ut men tankarna vi har så tror jag att det kommer att bli bra i slutändan!

Nu är det tvättstugan som väntar, ska gå och hämta tvätten min!

Tjing!


No housewife!

Japp här får ni återigen läsa att jag har gjort min egen läxa med att hoppa mina 500 hopp! Har även varit ute på en prommis idag,först förbi jobbet för att skriva in mitt schema men det funka inte så dom skulle fixa det, det är bra att ha fina arbetskamrater! 
Sen så gick jag vidare in till stan där jag la av lite kläder åt lilleman som jag tyckte var så fina, får dra fram mina hundvalpögon och flirta lite med min karl kanske eller ja vi får se!

Blev bjudna på mat hos svärmor och svärfar idag, det är aldrig dåligt att få bli bjuden på mat, för det första att slippa laga mat och det andra att tänka på vad man ska äta. Tyvärr är jag ingen hemmafru direkt, kan då inte ta cred för det! Gillar inte detta med att varken städa, laga mat eller stryka eller sådana saker som man kanske bör göra då gubben jobbar och man själv går hemma men dock ett måste och jag gör det mellan varven. Vet inte vad jag gör med min tid alltid, men tydligen så hinner jag och Eric att göra en hel del saker!

Jag kommer alltid på en massa annat som är bättre att göra, men lite skit i hörnen spelar väl ingen roll när jag lägger min prio på annat smått och gott!

Nu lägger jag ner blogglivet för ikväll!

Tjing!






4000

hopp har jag hoppat nu sammanlagt i 8 dagar! Jag kör stadigt med hopprepet nu varje dag och det går bra och det går bara bättre och bättre för varje dag.

Vi har varit ute idag jag och lilleman, han har gått och jag har försökt fotat men det har inte gått alltför bra alla gånger, då jag tog kort så titta han åt ett annat håll eller så hade han en raket i baken för det gick fort framåt! Måste ha sett lite roligt ut då jag sprang som en tok med kameran här och var.

Hunnit vara och köpa biljetter till revyn på fredag som jag och Daniel ska gå och se! Vi ska nog även passa på och gå ut och äta på golden dragon, längtar!

Trodde inte jag skulle orka stiga upp ur soffan ikväll för mina hopp på hopprepet, jag var så grymt lat och så grymt trött men bara å slita sig upp och det gick det med!

Även ett stort grattis till Louise som fyller år idag!

Tjing!


Oroliga natt

God morgon allihopa!

Kan väl börja med att säga att natten har varit orolig, vet inte alls vad det har varit med lilleman i natt men det var bara och härda ut, tror jag somna efter halva natten hade gått men det går det också!

Tvättstugan står på listan idag i vanlig ordning kan man väl säga och tvätt finns det att tvätta. Skönt dock då det är bortgjort!

Just nu sitter lilleman och spelar på sin xylofon som han fick av hans morbror och tjejen hans! Mycket trevligt med lite plinkande i öronen på morgonen.

Annars får vi se vad som händer idag, kanske gå ut en sväng med lilleman och trippa på i snön, bra träning för han också att gå med skor ute.

Nej nu kilar jag!


Mer att göra än planerat och pulklivet!

Känns som att det har varit fullt upp i helgen trots inga större planer bestämdes. Blev i alla fall en sväng på stan i lördags där jag fynda lite bäddset åt lilleman då han får en större säng och lite kläder på rean åt han!
Hann inte mer än hem och lägga han en stund så drog vi till några vänner och såg deras hus som dom flyttat in i, mycket fint och trevligt och träffas också för den delen!

Hunnit stöka här hemma idag, med alla våra miljoner saker! Jag är så less på saker som är här och där att jag bara vill kräkas men någonstans måste man få plats med sakerna! Så idag har vi stökat och skruvat lite här hemma innan vi drog till brorsan och hans tjej och lira buzz på tvspel! Tyvärr kan jag inte säga att det gick så bra för mig och Daniel men jag vann över han i alla fall, det är det som räknas eller hur? :)

Varit förbi svärmor och svärfar också och mätt lite och kikat så allt rymms nu när vi börjar renovera, så bilder kommer att komma med tiden! Ska bli spännande i alla fall!

Kom ju på då jag satt här och skrev och hade publicerat att jag kom ju på att vi har ju varit ute och dragit Eric i pulka idag också! Han har ju varit så tjurig och inte velat gå med skor ute men nuförtiden så går han det också, skönt!

kramar


Handlat, hälsa på, hopp!

Hunnit en hel del idag ändå, hann en sväng på och handla lite mat så att man inte behöver vara hungrig på morgonen, även hunnit på dollar och barnens hus, och gissa vad jag fynda där om inte fingerfärg som jag tänkte att lilleman skulle få leka av sig med någon dag!

Sen drog vi förbi några vänner så Eric fick leka av sig med deras två flickor och vi beställde alla mat och käkade där! Mycket trevligt och mycket gott också för den delen! En trött kille hade vi i alla fall när vi anlände hem, han sov i bilen och sov i stort sett hela vägen då Daniel bar av från bilen till hemmet vårat!

Hoppat mina 500 hopp idag har jag gjort i vanlig ordning!


Avklarat

500 hopp i hopprepet är avklarat för idag!

Väntar på att bror ska ringa, han och hans tjej har varit på ikea idag så dom skulle köpa en lampa åt mig som har gått sönder men som jag vill ha här hemma så dom var snälla och köpte den då dom var där! Sweet

Tjing

Mindre roligt!

En mindre rolig natt med ett uppvak på 2 och en halvtimme hade våran lillkille! Vi som då inte har flyttat över våran lillkille i eget rum än gjorde att jag låg också vaken för att han pratade på för fullt. Slutade med att jag tog på mig ett par öronproppar, gick ned och la mig på soffan och sov där tills Daniel väckte mig för att själv gå och sova, och då hade han äntligen somnat! Jag hoppas att det inte fortsätter såhär i alla fall.

Vi hade tänkt röja i hans rum till helgen och eventuellt flytta över han då! Vi kanske är sena vad vet jag men det har som aldrig blivit av att vi har flyttat han men nu känner vi att vi måste nog göra det, speciellt nu när man snart börjar om och jobba och så också.

Så trött javisst det är man idag men det går ändå bra! Konstigt nog har man energi till tusen ibland, min sambo brukar undra hur jag orkar allt trots att jag sover så lite då han är precis motsatsen till mig! Jag minns då Eric var liten och ibland sov man bara någon timme då och då och det gick, fast nog finns det stunder då man tänker tillbaka och tänker hur man orkade

Ringde från dagis alldeles nyss och vi var välkomna på föräldramöte om två veckor för att kika hur det ser ut och få information!

Tjing!

Bilder




Sovmorgon, hopp, närmar sig!

Fick en sovmorgon till närmare nio idag, skönt måste jag säga! Jag älskar att sova på morgonen och har svårt med det här att stiga upp. Älskar att ligga kvar i sängen och bara ta det lungt en stund så man i alla fall hinner vakna. Nu när man har lilleman så är det andra bullar, han är snarare en sån som vill upp direkt och springa så det är bara å gilla läget!

Träffat syster en sväng idag och mamma också för den delen. Annars har vi nog inte gjort så mycket, hunnit plocka upp tvätten sen i måndags i alla fall. Ja jag vet, lite lat är man men det är det värsta jag vet! Går hur bra som helst att tvätta och hänga men när det kommer till att plocka upp allt och lägga det på sitt ställe, ja det är inget jag direkt gillar.

En frisk kille har jag i alla fall nu, ingen feber och han har varit sig själv i det stora hela, så det är skönt! Tur då det får gå över fort. Nu är det bara ett vaccin till den 19 februari och det är ettårsvaccinet som han ska få. Det är första veckan då jag börjar om att jobba men jag är ledig den dagen så då passa vi på.

Det börjar komma allt närmare nu med dagis och börja om och jobba! Ja jag både längtar till att få börja om och jobba men samtidigt inte! Men jag tror det känns bättre då man väl har börjat om och framför allt pengamässigt! För nu är det fattigt om man jämför med vad man annars har då man jobbar, men som sagt allt går och det har gått riktigt bra.

Blev ett långt inlägg men den som ids läsa, den läser!

Har i alla fall hoppat mina femhundra hopp idag! Känns bra, och ska fortsätta med det!


Feber, vila och hopprep!

39,1 graders feber vakna jag av att lilleman hade i natt, förmodligen biverkningar av andra dosen av vaccinsprutan och idag har han haft feber hela dagen, hoppas på en bättre natt och en bättre dag i morgon i alla fall!

Hunnit en sväng in till stan på hansens barnrea men besviken vart jag, inga direkta storlekar fanns det så här fynda vi ingenting, bara in på coop och handla mat och sen bar det av hemåt!

Sov två timmar mitt på dagen med lilleman idag, händer inte alltför ofta att jag sover så länge men det var helt klart värt det och skönt också för den delen. Ville egentligen ut och gå när det var så härligt men det känns inte så roligt att dra med sig en liten kille som inte är pigg och framförallt inte på humör.

Bestämt mig nu för att hoppa 500 hopp med det nyinköpta hopprepet varje dag. Igår hoppa jag 500 och idag blev det 600 hopp, känns i alla fall som en start på mitt nya liv. Har börjat ta tag i det nu och det går i alla fall framåt. Viktmässigt kommer jag inte att skriva ut något än, möjligtvis då jag har nått ett av mina delmål!

Tjing!

Vaccinet

Sovmorgon till åtta fick jag idag, tack vare att lilleman ville sova så länge.

Vi har hunnit till bvc där han fick sin andra spruta av vaccinet och sen om ett par veckor så ska han få ettårsvaccinet! Våran duktiga kille grät till en liten skvätt men det gick fort över, även Daniel tog vaccinet för svininfluensan så nu är vi alla vaccinerade!

Annars hade jag planer idag som gick i stöpet, varför vet jag egentligen inte då det var som bokat men what to do! Istället då för att krusa andra så tog jag vagnen och Eric så gick vi en promenad in till stan för att få göra något annat än bara vara hemma! Skönt var det i alla fall ute men inget fynda vi!

Just nu ligger han och tar en powernapp så det är rätt lungt hära!

Så irriterad är jag för tillfället, nåja det går säkert över!

Tjing!


Trevlig kväll

Nu ska jag bättra mig med bloggandet här framöver!

Igår var det i alla fall en trevlig kväll, vi blev bjudna på mat hos Louise, Chris och Levi, mycket gott och mycket trevligt. Även dit kom Linda, Per, Harry och Evert! Tack alla för en trevlig kväll!

Fick själv ligga i sängen till halv tolv idag, och jo jag vet jag missa som en härlig dag men än är den inte slut, jag var så trött att det verkligen behövdes.

Daniel har dragit i väg och köra lite skoter så får se vad jag och lillemannen hittar på! Han har nyss vaknat från vilan sin så får se om Daniel kommer hem snart så kanske vi tar oss en promenad eller något åt det hållet!

Kramar

Kallt så inni bänken!

Japp nu är det officiellt, vi håller på att frysa bort. Okej kanske överdrivet men det är då nästan så att det känns så i alla fall!

Gick till brorsan och hans tjej igår och dom bor inte så långt bort från oss nu men jag höll fullkomligt på att frysa ihjäl då vi kom hem, låg under två filtar hemma men värmen ville inte riktigt komma. Daniel vet att jag är frusen av mig och det kan man väl lungt säga att jag är!

Hörde ordet mamma komma från spjälsängen nu på morgonen, väldigt mysigt!

Blir då en gode lugn dag idag, hade knappt tänkt ta mig utanför dörren förrän Daniel kommer hem från jobbet, vi ska förbi sportringen och titta på en vinterjacka åt han var det då tänkt i alla fall!

Tjing!

Myggfritt

kan man nog lungt säga att det är idag, stod på -28 grader nu på morgonen då jag och lilleman steg upp. Förstår ni nu varför jag inte gillar vintern! Kommer garanterat att frysa bort idag om jag går utanför dörren vilket jag måste!

Brorsans tjej fyller år idag så stort grattis, vi ska dit och fika lite på kvällskvirren! Det blir mycket bra det, tur det inte är långt mellan oss nu när dom har flyttat!

Blir galen på denna kyla, man kan inte göra så mycket heller för den delen! Nu hoppas jag att det blir lite varmare så vi kan hitta på saker.

Just nu försöker lilleman få tag på tangentbordet för han vill också skriva någon rad men det går inte så bra för han!

Kramar


Mamma

Ordet mamma har man hört i stort hela dagen, men mys är det! Lilleman har pratat och pratat och ordet mamma har verkligen fastnat sig fast för han!

Varit ute i kylan idag, förbi svärmor och svärfar och sen handling! Inte alls så mycket folk i farten, ganska skönt!

Hunnit städa nedrevåningen också för den delen, kände mig rätt duktig måste jag säga, så nu behöver jag inte ha ångest hur det ser ut här hemma, blev en förbättring kan man väl säga!

Annars skulle jag lätt kunna hoppa till sängs just nu som de känns, ögonen känns rätt tunga men en stund till blir jag uppe i alla fall. Hann förbi brorsan och hans tjejs nya lägenhet igår, såg mycket fint ut!

Skriver imorgon!

Kramar

Allt i allo kvinnan..

kan man kanske vara ibland!

För någon dag sen så skotta jag av våran balkong med all snö som hade kommit, det nådde ända upp till balkongräcket! Har jag sagt hur mycket jag hatar snö, visst lite trevligt är det men i det långa loppet så gillar jag det inte alls. Men efter mycket arbete och en trött rygg så vart i alla fall balkongen avskottad, kändes avlägset då jag börja men gick ändå relativt fort!

Har även rensat avloppet idag, det värsta jag vet men dock nödvändigt och med gummihandskarna högst upp på listan så gick de vägen i alla fall och nu rinner då vattnet efter mycket bättre i ett av handfaten! Tur det!

Nu har vi börjat fara runt och kika på saker till huset och olika dörrar, mest för att se vem som är billigast och typ vad vi gillar! Kan vara bra nu när renoveringen ska sättas i gång inom en snar framtid!

Sov gott alla! Nu säger jag god natt!


Nyårsfirande, nedräkning!

Nu ska jag bli bättre på att skriva här, har inte ens startat datorn på ett par dagar känns det som, har absolut legat på latsidan med den saken.

Nu börjar de närma sig för dagis och inskolning för lilleman och arbete för min del, måste ta och göra klart mitt schema i veckan och fara på jobbet och sätta in det på datorn där.

Annars har helgen bara sprungit oss förbi, vi har hunnit till lule en sväng idag och ätit hos svärmor och svärfar, det är skönt ibland att slippa laga mat och bara bli bjuden!
Hunnit en sväng på stan också, fynda inte direkt något speciellt, blev inte alls nå imponerad av mellandagsrean!

Ja jag måste ju även berätta att nyårskvällen var hur trevlig som helst med jättegod mat och efterrätt! Tack så mycket! Vi lira lite wii och satt allmänt och surrade! Lilleman sov ju borta för första gången också hos farmor och farfar och det hade gått ut bra som helst, han hade sovit i stort sett hela natten förutom att han hade vaknat vid tolvslaget förmodligen för raketerna, men annars hade det gått finfint!

Känns bra att man vet att det gick bra, nu törs man lämna bort han någon mer gång, men han var ack så saknad!
Kramar

RSS 2.0